Dovenetel: geneeskrachtig onkruid

Op zoek naar brandnetel om een lekkere thee van te zetten, kwam ik op ons terrein mooi bloeiende dovenetel tegen. Het is nog allemaal best nieuw voor me, dus ik wist niet meteen zeker of het dovenetel was. Even gegoogeld dus, en jawel hoor.

Dovenetel blijkt dus in twee kleuren te bloeien: wit of paars. En ik vond niet alleen een bevestiging dat ik daadwerkelijk een dovenetel geplukt had. Ik vond ook nog een interessant weetje in deze heftige corona-tijd.

“Als kruidenthee werd vooral witte dovenetel gebruikt voor ademhalingsproblemen, ter bevordering van de spijsvertering en bij blaasproblemen. Gorgelmiddel bij keel- en ademhalingsproblemen en spoelmiddel bij mondontstekingen”

Natuurlijk meteen lekker een thee van getrokken (al had ik dat anders ook wel gedaan). Los van de blijkbaar geneeskrachtige werking, geeft dit een heerlijke wat zoete thee.

 

Ik wens je veel gezondheid en geniet ook in deze tijd van wat de natuur je te bieden heeft!

 

Marc

Doe mee aan de discussie

Geef een reactie

X
X
%d bloggers liken dit: